Potíže se splátkou hypotéky, aneb život před COVID-19 a život po něm

Potíže se splátkou hypotéky, aneb život před COVID-19 a život po něm

Mít vlastní střechu nad hlavou je snad jedním z nejzákladnějších přání člověka. A spoustě lidem se toto přání, díky ekonomické prosperitě a dostupnosti hypoték, mohlo vyplnit a vyplnilo. Koupili jsme si domy a byty, krásně je zrekonstruovali k obrazu svému, zafinancovali hypotékou a radovali se z bydlení, které jednou bude naše a poté našich dětí.

Do této krásné idylky ovšem vstoupilo něco, co nikdo nečekal, ani nepředvídal-COVID-19, koronavirus. Život, ba dokonce i svět se zastavil a s tím se přibrzdila nebo zastavila i práce a pravidelné příjmy. Poté, co odezněl strach o vlastní život, podporovaný médii, se nejen korporace, ale i menší podnikatelé ponořili do čísel a bilancí. Začínají jednat. Nižší zisky, propouštění a těžkosti nastupují, ale co se nezastavilo jsou složenky, splátky a další platby. Ty chodí stále, a i když spousta lidí mohla využít (a třeba i využila) odkladu splátek hypoték, otázka, co bude dál zůstává. Jak budu  splácet, když nemám příjem? To o tu svoji střechu nad hlavou zase přijdu? Zase se budeme stěhovat? Hledat si podnájem?  Ztratíme vše, co jsme již zaplatili? Existuje šance na řešení těchto potíží.

Pokud Vás zajímá možnost řešení, kontaktujte mne.

Email: milan@milankrupa.cz

Mobil: 723 377 322

Milan Krupa
Autor: Milan Krupa

V roce 1979 jsem svou praxi zahájil výstavbou škol, prodejen, domovem pro seniory a také bytů na "Dubině". Od roku 1990 jsem se specializoval na obklady, dlažby a rekonstrukce nemovitostí. Úraz a doporučení lékařů mne přimělo opustit realizaci nemovitostí a vyhledat aktivity méně náročné na pohyb. Začala éra finančního poradenství v roce 2000, kde probíhaly komplexní služby včetně konzultací a poradenství ve výstavbě bydlení, pronájmu a správy nemovitostí. V roce 2020 jsem se vrátil k nemovitostem - realitní činnosti a logická je hlavně působnost pro Ostravu a okolí.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení